Digital VSWR & Power meter

Efter en artikel af IK3OIL.

Jeg har i november 2012 haft en artikel i OZ hvor jeg har oversat artiklen til dansk og OZ1GID har lavet nye print til det.

Jeg vil de kommende måneder genopbygge min tidligere side med de data og billeder, der er lavet i forbindelse med, at vi i lokalafdelingen byggede dette instrument.

Endvidere vil jeg også gøre filerne tilgængelig igen.

Her er så et billede af mit instrument. Det er kalibreret og monteret i en kasse, godt nok en brugt MK kasse, men jeg har fået en god radioven til at lave mig en forplade. Forpladen består af et meget tyndt print og så denne plastik forplade.
Jeg har lavet et print med nogle trykknapper som skal bruges i forbindelse med kalibreringen, og det var meningen at disse skulle være tilgængelig på forpladen, men jeg har alligevel valgt at lade dette print forblive internt i kassen. Når først det er kalibreret skal det ikke bruges mere.

Min oversættelse er her som PDF fil "Oversættelse".

Komponentliste

Justering og kalibrering.

Nye printtegminger OZ1GID

Pintudlæg OZ1GID.

Hex fil og Assembler fil kan du hente her, det er en ZIP fil.

I forbindelse med kalibrering skal der bruges noget beregning, jeg har lavet et lille regneark til dette, du kan hente en ZIP fil med det i her "Beregning" .

Retningskobler printet, med huller, dette er samtidig komponent siden.

Her ses bagsiden/stelsiden af retningskobleren. Dette billede kan bruges som rettesnor for de steder, der skal gøres fri for stel. Altså de steder hvor der kun skal være forbindelse til komponetnsiden.

 

Her er alle komponenter monteret, læg mærke til forbindelserne ved det venstre Antennestik. De næste billeder er også fra retningskobleren.

 

 

 

Så lige lidt om selve kontrolerprintet.

 

 

 

her ses SMD udgaven, idet PIC-kredsen kan leveres i en Prik i hul model og i en SMD model, her er det SMD modellen. Her er printet monteret på displayprintet og til højre ligge et testboard til kalibreringskontakterne.

 

 

 

Her har vi så Prik i Hul modellen, der er dog SMD komponenter på bagsiden af printet.

 

www.oz9f.dk, Powered by Joomla!