Digital Voice på HF med FreeDV

Jeg har bygget en mcHF radio, se en anden artikel på min hjemmeside. Radioen er en SDR som kan køre 160 til 10 meter. Jeg har også købt en ICOM IC-7300. Det der har fået mig til at lave denne artikel er et opslag i BrugtGrejs Forum omhandlende Digital Voice på HF.

Jeg har nu lave et lille forsøg med mine to radioer. det er lykkedes mig at sende tekstbesked fra mcHF til IC-7300 og PC, samt den anden vej. Se mine billeder:

 

 

 

Her er et billede fra min PC, jeg har installeret programmet FreeDV som kan hentes via Google. Programmet er sat op til min ICOM IC-7300 og køre via et USB kabel mellem PC og radio.
Det jeg her modtager er den tekstbesked der er lagt ind i mcHF radioen, når den er i FreeDV mode og man sender. Jeg skal have fundet ud af om jeg kan ændre teksten.

 

Som det fremgår her, er jeg blevet nødt til at justere lidt på modtageren på min IC-7300. Det var nødvendigt for at kunne modtage signalet fra mcHF radioen. Det betyder altså at min mcHF ikke står helt på frekvensen. (En lille justeringsopgave).

 

Her ses min sendefrekvens på mcHF radioen og den er jo ikke som på IC-7300. Men den er ikke helt ude i hampen.

 

Som det fremgår kan jeg modtage tekst fra PC'en via min IC-7300 som sender.

Nu skal jeg bare finde nogen at lege med!! 

www.oz9f.dk, Powered by Joomla!